Vijesti

Pristup pravdi jednak za sve - otvoren Centar za ljudska prava u Mostaru

Svečanim otvaranjem Centra za ljudska prava od danas je građanima Mostara, koji prema svom imovinskom stanju nisu u mogućnosti da ostvare pravo na sudsku zaštitu, omogućena adekvatna zaštita njihovih prava i jednak pristup pravdi.

Opširnije...

HuriLab - inovativni kamp za promociju prava i sloboda

Da li ste razmišljali kako unaprijediti stanje ljudskih prava u našoj zemlji? Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP), zajedno sa svojim partnerima Vas poziva da se prijavite na Kamp društvenih inovacija, HuriLab http://hurilab.org/, gdje vaše ideje postaju stvarnost.

Opširnije...

Zavod ostvario proračunsku uštedu od oko 200.000 KM

ORAŠJE - Zavod za pružanje pravne pomoći Županije Posavske je tijekom 2012. godine ostvario proračunsku uštedu u visini od 179.795 KM.  Radi se o iznosu kojeg je Zavod uštedio angažiranjem u  svojstvu branitelja po službenoj dužnosti i privremenih zakonskih zastupnika.

Taj su posao prije utemeljenja Zavoda obavljali odvjetnici. U 2012.g. pružili su i pravnu pomoć za 56 građana u stanju socijalne pomoći što je ušteda građanima u iznosu od dodatnih 18.000 KM, istaknuo je Ivan Nedić, pomoćnik direktora Zavoda za pružanje pravne pomoći ŽP.

Uspostavljena veza davalaca besplatne pravne pomoći

Mreža pružaoca besplatne pravne pomoći u BiH je danas osnovana zajedničkim potpisivanjem Sporazuma o razumijevanju između 11 organizacija koje ove usluge pružaju širom Bosne i Hercegovine. Zahvaljujući podršci UNDP-a kroz projekat „Pristup pravdi - Suočavanje sa prošlošću...

Opširnije...

Online podrška služi iskljucivo za informisanje korisnika o djelokrugu rada Centra i uslovima za ostvarivanje besplatne pravne pomoći

LiveZilla Live Chat Software

Online podrška ne služi za direktno pružanje pomoći.

Preuzmite obrazac za pružanje besplatne pravne pomoći

Mreža za koordinaciju pružalaca besplatne pravne pomoći u BiH je osnovana u okviru UNDP-ovog projekta Pristup pravdi koju čine državne agencije i organizacije civilnog društva koje aktivno djeluju u oblasti besplatne pravne pomoći.

Aktivnosti Mreže pružalaca besplatne pravne pomoći

Kontakt

Adresa: Adema Buća 50, Mostar,
88000 Mostar
Telefon/Fax: +387 (0)36 580 510
E-pošta